Branding, content & campagnes

Het bouwen van een sterk merk, oftwel branding, wat is het, hoe pas je het toe voor jouw merk, product of dienst en wat levert het op?

Branding is als term een nogal hol begrip, het staat echter voor een reeks aan ‘interventies’ die je merk, product of dienst wel degelijk meer doet onderscheiden van dat van je concurrent. Het is een instrument uit de marketing, waarbij het gaat om bewust ingezette tactieken rondom je merk, product of dienst te bouwen. Je leest het goed; bouwen inderdaad. Het is een verzameling activiteiten die in totaal ervoor zorgt dat jouw merk, product of dienst staat voor unieke, onderscheidende associaties. De bekendste ken je; Apple, Nike, Ikea, Coca-Cola…enz. enz.

Nu zul je denken; dat is leuk, maar dat budget heb ik niet. Dat geldt voor veel ondernemingen en bedrijven. Het wil alleen niet zeggen dat het dan niet kan; bouwen aan je merk, product of dienst.

Bouwen aan je merk, product of dienst

Dat bouwen doe je door in ieder geval te zorgen dat een aantal aspecten op orde is rondom je merk, product of dienst. Denk aan;

  • herkenbaarheid van je merk, product of dienst
  • kwaliteit die onmiskenbaar staat voor jouw merk…
  • imago van je merk dat consequent is
  • gedrag van je merk dat klopt bij wat je wilt uitstralen

En hoe doe je dat dan…?

Zorgen dat je weet wat je kernwaarden zijn, maak dat duidelijk aan je klant. Doe dit door mooie, inspirerende content op te zetten, of lanceer een goede campagne rondom je merk, product of dienst…zo een die opvalt, blijft hangen of het verschil kan maken. Ga voor impact, maar wel op die manier die bij jou past!

Wat levert branding dan op?

  • Merkvoorkeur voor jouw bedrijf, merk, product of dienst
  • Een hogere, verantwoorde prijs dan je concurrent
  • Een stabielere bron van hogere afzet en omzet
  • Een betere bescherming voor jouw merk of product

En zo kunnen we – als vakidioten – nog wel even doorgaan over het nut en noodzaak van branding, maar hiermee denken we wel een goed beeld te hebben gecreerd 🙂

Meer weten of hulp nodig? We’re here…